1

1. Fix szúnyogháló

Műanyag és alumínium kivitelben kaphatók. Természetesen az alumínium a tartósabb.


Műanyag, illetve alumínium kerettel rendelhető többféle színben. Előnye hogy rendkívül feszes a háló és nagy felületeket fedhetünk le vele. További előnye hogy a háló könnyedén cserélhető benne, így a háló rongálódása esetén elég a keretet leszedni és új hálót belerakni. Műanyag keretes fix szúnyogháló kerete a fehér és a barna színekben érhető el. A műanyag esetén a barna szín azért rossz mert megszívja a nap. A háló színe sötétszürke. Az alumínium keretes szúnyogháló esetében alapból szintén a fehér és a barna színek érhetőek el, de szinterezés után a Ral színminta összes színe elérhetővé válik. Az alumíniumot barna szín esetén sem szívja ki a nap. Lehetőség van a fix keretes szúnyoghálót fém csipesszel is rögzíteni, azonban ezt nem ajánljuk, mert a csipesz tönkreteszi a nyílászáró szigetelő gumiját. Ezen okból rögzítésnek a csavarozást ajánljuk.


Akkor is lehetséges a szúnyogháló felszerelése, ha már van redőny az ablakon. Ebben az esetben ha hagyományos típusú redőnye van, akkor egy kiemelő keret segít abban, hogy a külső ütköző ne legyen akadály a szúnyoghálónak. Ha pedig új típusú redőnye van, akkor a redőnytok alá a redőnylábra szereljük rá a szúnyoghálót

Fix szúnyogháló
Rolós szúnyogháló

2. Mobil szúnyogháló ablakra (fel-le húzható)

A háló egy erős, szürke színű üvegszálas anyag. A fix keretes készülhet alumínium vagy műanyag kerettel. A rolós szúnyogháló utólag is felszerelhető a redőny elé, tokja a redőnytok alatt helyezkedik el. A lehúzható szúnyogháló hatalmas előnye a fix változattal szemben, hogy emeleti, magas ablakokra is felszerelhető, a külső csavarozása könnyedén megoldható.


Rolós lehúzható szúnyogháló lehúzó zsinórral, valamint 2 fogantyúval van felszerelve, ami megkönnyíti használatuk át. A rolós szúnyogháló akár tetőtéri bukó ablakokra is szerelhető belülre a falra. A rolós szúnyogháló kezelése egyszerű, egy mozdulattal visszaengedhető a tokba.


A rolós szúnyogháló alkatrészei a háló kivételével alumíniumból készülnek, rendkívül időtállók. A rolós szúnyogháló hálója cserélhető, ezért ez a szúnyogháló típus hosszú távú befektetés. Lehúzható szúnyogháló tokja 45×45 mm, a lefutó sín 32×20 mm. Anyaguk alumínium, a lehúzást követően szintén alumínium fogadó elembe akasztjuk bele. Rolós szúnyogháló alapáron fehér vagy barna színű tokkal és kerettel kapható, mely RAL színminta alapján 15% felárért RAL színezhető. A rolós szúnyogháló maximum szélessége 170 cm. A hálót a tokba beépített rúgó állandóan feszesen tartja, ezért azt a szél nem tudja kifújni.

3. Mobil szúnyogháló ajtóra (Nyíló ajtóra illetve oldalra húzható)

Vízszintes irányban működtetjük. 130 cm-es ajtószélességig az egytokos, 130 cm ajtószélesség felett pedig a dupla tokos kivitel szereljük. Működésénél fontos, hogy a nyitásnál és zárásnál a kezünkkel végigkísérjük az ajtó mozgási irányát, mivel ha közben elengedjük akkor a rugó visszacsapja a hálót, ami e közben megsérülhet. Az ajtó tökéletes záródásáról a fogadó profilban található erős mágnes gondoskodik. A háló színe sötétszürke. A keret fehér vagy barna színben rendelhető alapesetben, de a RAL színskála összes színe lehetséges.

Oldalhúzós szúnyogháló
Pliszés szúnyogháló

4. Pliszés szúnyogháló

A pliszé mind ablakokra, mind ajtókra tökéletes megoldás. A rendszerrel akár hatalmas méretű nyílászárók szúnyoghálóval történő ellátása is megoldható. Maximális szélessége egy oldalra történő működtetés esetén 3,5 méter, kétoldali működtetés esetén ez a szélesség akár megduplázható.


A rendszer mind kávába, mind L profil segítségével, keretre történő szerelést tesz lehetővé. Mivel a szerkezet teljes vastagsága 25 mm, így akár zsalugáterek, vagy vasrácsok közé is tökéletesen szerelhető. A szúnyogháló bárhol megállítható, így fix szárnnyal ellátott nyílászáróra is ideális megoldás.


A háló zárólécébe mágnes kerül így minden esetben tökéletesen záródik a szerkezet. Könnyű mozgathatóságának köszönhetően gyerekek is könnyen tudják működtetni.

5. Keretes Nyíló szúnyogháló ajtó

A szúnyogháló ajtó kiváló minőségű anyagból készül, ami megkülönbözteti a hasonló termékektől: az extrudált festett alumínium profil, a strapabíró PVC-vel bevont üvegszálas szúnyogháló és a tartós műanyag kiegészítők, amelyek ellenállnak a környezeti hatásoknak. Ezek a kiváló minőségű anyagok teszik lehetővé, hogy a szúnyogháló ajtó az idő múlásával ne veszítsen minőségéből, így időállóvá válik.

Nyíló szúnyogháló
Hívjon fel most!